
آموزش مرحله به مرحله ترشیجات و طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر
بادمجان: ۱ کیلو (قلمی)
سیر: ۳۰۰ گرم
هویج: ۲۰۰ گرم
سرکه: به مقدار لازم
فلفل سبز تند: چند عدد
سبزی ترشی: به مقدار لازم
*سبزی ترشی شامل جعفری، نعنا، ترخون و سبزی های معطر می باشد.

۱- ابتدا فلفل ، سیر ، سبزی و هویج را شسته و خشک کنید، سپس به صورت نگینی خرد کنید.
۲- سپس همه این مواد خرد شده را داخل ظرف ریخته و آب پز کنید. فقط چند قل کافیست و سپس از روی حرارت بردارید.
۳- بعد از اینکه مواد داخل ترشی بادمجان شکم پر ، سرد شد، آن ها را خوب هم زده و مخلوط کنید تا یکدست شوند.
۴- بادمجان ها را شسته و کلاهک آن ها را بگیرید، سپس از وسط چاک دهید (طوری که به انتهای بادمجان نرسد) ، سپس شکم آن ها را با مواد آب پز سرد شده پر کنید.
۵- مواد را فشار دهید و کناره های بادمجان را به هم بچسبانید تا مواد از بادمجان بیرون نریزد.
۶- سپس بادمجان ها را به صورت افقی داخل ظرف ترشی چیده و روی آن را با سرکه بپوشانید، به اندازه ای که سرکه تا اندازه ی دو انگشت بالاتر از بادمجان ها باشد.
۷- درب ظرف را محکم بسته و حدود سه روز بعد ترشی بادمجان شکم پر آماده استفاده است.


آموزش مرحله به مرحله ترشیجات و طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با تمر هندی
اگر دوست دارید از تمر هندی در این ترشی استفاده کنید، بعد از مرحله ۵ ، سرکه را به همراه تمبر هندی به مدت ۱ ساعت خیس کرده و آبکش کنید (سرکه را دور نریزید) . سپس تمبر هندی آبکش شده را حدود ۵ دقیقه جوشانده و بگذارید تا خنک شود. حالا آن را با سرکه مخلوط کرده و روی بادمجان بریزید.

فوت و فن تهیه ترشی بادمجان شکم پر
نکته ۱: این ترشی به دو روش آماده می شود، اگر مواد داخل بادمجان را آب پز کنید (مثل مراحل بالا) ترشی دو یا سه روزه درست می شود، اما اگر مواد را آب پز نکنید حدود ۱۰ یا ۱۲ روز طول می کشد.
نکته ۲: سعی کنید بادمجان ها نه زیاد درشت و نه خیلی ریز باشند. از بادمجان های با شکل متناسب استفاده کنید.
نکته ۳: هرچه رنگ بادمجان ها تیره تر باشد، ترشی خوشمزه تری خواهید داشت.
نکته ۴: می توانید بادمجان های شکم باز را قبل از استفاده با مقداری آب و نمک بپزید تا کمی نرم شود، البته اگر زیاد پخته شود شکل ترشی شما خوب نخواهد شد.
نکته ۵: دقت کنید بادمجان ها هیچ آبی نداشته باشند، آب بادمجان باعث کپک زدگی ترشی می شود.
