طرز تهیه کلم پلو مجلسی شیرازی
آموزش مرحله به مرحله آشپزی و طرز تهیه کلم پلو مجلسی و خوشمزه
مواد لازم کلم پلو
کلم برگ یا کلم قمری : ۱ کیلو خرد شده
برنج : ۱ کیلو
گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
سبزی : نیم کیلو (شوید، تره ، ترخان ، ریحان)
آرد نخودچی : ۴ قاشق غذاخوری
پیاز : ۲ عدد
نمک ، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
آبلیمو : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
طرز تهیه کلم پلو شیرازی
۱- ابتدا کلم ها را خوب بشویید و کاملا ریز خرد کنید و داخل مقداری آب بگذارید نیم ساعت خیس بخورد.
۲-
بعد از خیس خوردن کلم ها ، وقتی آب آن ها رفت ، به همراه یک لیوان آب داخل
قابلمه ریخته و بگذارید حدود نیم ساعت پخته و آبش کشیده شود.
۳- حالا سراغ پیاز رفته و یک عدد پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود ، سپس کلم ها را به پیاز داغ افزوده و تفت دهید.
۴-
نوبت اضافه کردن سبزی ها است، سبزی را که از قبل شسته و ساطوری خرد کرده
اید را به کلم ها افزوده و تفت دهید تا کمی سرخ شوند و آب آن کشیده شود.
۵- سپس زردچوبه، زعفران و نمک و فلفل و مقداری آبلیمو به مواد کلم پلو اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن از روی حرارت بردارید.
۶-
حالا می خواهیم کوفته قلقلی درست کنیم، یک عدد پیاز باقی مانده را رنده
کرده و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. سپس آرد نخودچی ، نمک ، فلفل و
زردچوبه را به آن افزوده و ورز دهید.
۷- گوشت خوب ورز داده را به صورت کوفته قلقلی های کوچک درآورده و در روغن داغ سرخ کنید.
۸-
بعد از آماده شدن کوفته ها، برنج از قبل خیس خورده را آبکش کرده و کف
قابلمه مقداری روغن بریزید ، ته دیگ دلخواه خود را ته قابلمه قرار داده و
بعد یک لایه برنج ، یک لایه مایه کلم پلو و یه لایه کوفته قلقلی بگذارید و
این کار را تکرار کنید. آخرین لایه برنج باشد.
۹- سپس در قابلمه را گذاشته و حرارت را ابتدا زیاد و سپس کم کنید و بگذارید کلم پلو دم بکشد.