طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه و مجلسی
آموزش مرحله به مرحله آشپزی و طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
مواد لازم زرشک پلو با مرغ
مرغ »»= نیم کیلو
برنج »»= ۵ پیمانه
رب گوجه فرنگی »»= ۱ قاشق غذاخوری
زرشک »»= ۱ پیمانه
زعفران آب کرده »»= ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
پیاز »»= ۱ عدد
گلاب »»= کمتر از نصف پیمانه
آبلیمو »»= ۲ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه »»= به مقدار لازم
کره »»= ۱۰۰ گرم
خلال پسته »»= به مقدار لازم
روغن مایع »»= به مقدار لازم
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
۱- ابتدا برنج را از قبل بگذارید خیس بخورد ، مرغ را پاک کرده و به قطعات درشت تقسیم کنید و بگذارید آبش برود.
۲-
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل روغن داغ بریزید تا طلایی شود. سپس
مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و تفت دهید تا کمی سرخ شود و آب آن بکشد.
۳- حالا حدود ۱ لیتر آب جوشیده را به آن افزوده و بگذارید ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد و در پایان پخت ۲ پیمانه آب در آن باقی مانده باشد.
۴-
در حین پختن مرغ ، در تابه کوچک مقداری کره به همراه مقدار کمی روغن مایع
بریزید و روی شعله بگذارید تا داغ شود، سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و کمی
تفت دهید. بعد زعفران آب شده ، آبلیمو و گلاب را به آن اضافه کنید و تفت
دهید.
۵- تابه را از روی شعله برداشته و
به مرغ پخته شده اضافه کنید. سپس نمک آن را تنظیم کرده و هم بزنید. شعله
را کم کرده و بگذارید حدود یک ربع دیگر بپزد.
۶-
حالا نوبت زرشک می رسد. زرشک و خلال پسته که از کمی قبل خیس کرده اید را
صاف کرده تا شن های آن جدا شود. بعد زرشک را به روغن داغ اضافه کرده و تفت
دهید. مدت تفت دادن بیشتر از ۱ دقیقه نشود و زرشک نباید سیاه شود.
۷-
سپس مقداری زعفران آب کرده نیز به زرشک افزوده و کمی دیگر تفت دهید و در
نهایت خلال پسته را به آن اضافه کنید و از روش شعله بردارید.
۸-
برنج آبکش شده را دم کنید، وقتی برنج آماده شد مقداری از آن را در کاسه ای
ریخته و مقداری زعفران آب شده و زرشک و پسته که قبلا آماده کرده اید را
اضافه و مخلوط کنید.
۹- هنگام سرو زرشک پلو با مرغ ، برای تزیین آن از مطلب تزیین برنج استفاده کرده و مرغ را روی آن بچینید.