آموزش و طرز تهیه فلافل لبنانی و بندری با نخود
آموزش آشپزی و طرز تهیه فلافل بندری و لبنانی خانگی
به گزارش رویونیز ، فلافل از غذاهای خوشمزه ساندویچی کشور لبنان است که انواع مختلف دارد. معروف ترین و رایج ترین نوعفلافل با نخود درست می شود که معمولا در ساندویچی ها نیز از همین نوع می باشد. اگرچه می توان آن را با عدس ، بادمجان ، سیب زمینی و ماش نیز درست کرد. در ادامه روش پخت و طرز تهیه فلافل لبنانی و جنوبی با نخود را آموزش داده ایم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای فلافل لبنانی
نخود »»= ۳۰۰ گرم
سیر کوبیده »»= ۳ حبه (یا پودر سیر)
پیاز درشت »»= ۱ عدد
پیازچه »»= ۴ عدد (خرد شده ریز)
آرد نخودچی »»= ۲ قاشق غذاخوری
زیره سبز »»= ۱ قشق چایخوری
فلفل سیاه »»= ۱ قاشق چایخوری
جعفری خرد شده »»= ۱/۲ استکان
تخم گشنیز »»= ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ »»= ۱ عدد (در صورت تمایل)
نمک »»= به مقدار لازم
روغن »»= به مقدار لازم
آموزش آشپزی و طرز تهیه فلافل لبنانی و بندری خانگی
مراحل و دستور تهیه فلافل لبنانی بندری خانگی
۱- ابتدا نخود را از مدتی قبل خیس می دهیم.
۲- پوست نخود خیس خورده را جدا کرده و با گوشت کوب یا خرد کن برقی کاملا خرد می کنیم. (در صورت در دسترس نبودن، می توانید از چرخ گوشت استفاده کنید.)
۳- سیر، پیاز، پیازچه و سایر مواد را به مخلوط اضافه کرده و دوباره می کوبیم تا خوب نرم شود. بعد از ترکیب کامل، آرد و تخم مرغ را مواد اضافه کنید.
۴- مواد را به صورت گلوله های توپر گردو شکل درست کرده و می چینیم.
۵- بعد از گذشت حدود ۱۵ دقیقه، گلوله ها را در روغن زیاد سرخ می کنیم تا طلایی شوند.
نکات مهم در طرز تهیه فلافل بندری
نکته ۱: برای این که نخودها زودتر خیس بخورند می توانید مقداری نمک به آن بیفزایید. این کار باعث نصف شدن زمان خیس خوردن نخود می شود. (برای زمان هایی که عجله دارید)
نکته ۲: برای گرفتن خاصیت نفاخی نخود در فلافل لبنانی، اگر وقت دارید بهتر است چند روز قبل نخود را نکته ۳: خیس داده و هر چندوقت آبش را عوض کنید. جوشاندن نخود نیز در رفع نفاخی آن موثر است.
بهترین ادویه فلافل، زیره است که تفاوتی ندارد زیره سیاه یا سبز استفاده کنید.
نکته ۴: میزان خرد کردن نخود به سلیقه افراد بستگی دارد اما بهتر است نه آنقدر له شود که وا برود و نه آنقدر درشت که زیر دندان احساس شود.
نکته ۵: حتما از روغن زیاد برای سرخ کردن فلافل استفاده کنید تا فلافل لبنانی خوش رنگی درست کنید.
نکته ۶: برای جلوگیری از خشک شدن فلافل می توانید از تخم مرغ استفاده کنید.
نکته ۷: فلافل نیز مانند سوسیس بندری از جمله غذاهایی است که بهتر است به صورت خانگی و سالم تهیه شود.
دستور تهیه سس فلافل لبنانی
سرکه »»= ۱/۴ پیمانه
پودر انبه »»= ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی »»= ۱ قاشق غذاخوری
آب »»= به مقدار لازم
نمک و فلفل »»= به مقدار لازم
ابتدا همه مواد بالا را در ظرف ریخته و آب را کم کم به آن اضافه کنید تا سس حالت رقیق پیدا کند. سپس ظرف را روی شعله قرار دهید تا جوشیده و غلیظ شود. هنگام سرو فلافل از این سس خوشمزه استفاده کرده و در کنار اعضای خانواده میل نمایید.
نوش جان!